0
Dahl Makhani med sous vide okse og bagt porre

Dahl Makhani med sous vide okse og bagt porre

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Bag porre

Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær porren i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, og bag dem i ca. 15 min., indtil porren har fået masser af farve og er blevet mør. 

Krydr med salt og peber.

løgingefærhvidløgMurgh Makhani krydderi
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak løget groft, og riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.

Kom det hele i en gryde sammen med 1/2 spsk. olie og krydderiblandingen. 

Lad retten simre i ca. 5 min. under omrøring, indtil løget er blevet gyldent. 

røde linsertomatpuréfløde 9%sous vide oksekød
15 min.
Kog dahlen

Kom linser, tomatpure og fløde i gryden med grøntsager, og hæld vand i, indtil det dækker et par cm. over fyldet. Lad dahlen simre i ca. 20 min., indtil linserne er helt møre.

Skær kødet i mundrette tern, og tilsæt dem til gryden under kogningen. Hæld også bouillonen fra kødposen i.

Hæld mere vand i gryden, hvis retten begynder at sætte sig i bunden.

Smag til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og anret porrestykkerne henover.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
588 kcal
Fedt:
27,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,6 g
Kulhydrat:
38,6 g
heraf sukkerarter:
10,2 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
42,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?