Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær porren i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, og bag dem i ca. 15 min., indtil porren har fået masser af farve og er blevet mør.
Krydr med salt og peber.
Hak løget groft, og riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.
Kom det hele i en gryde sammen med 1/2 spsk. olie og krydderiblandingen.
Lad retten simre i ca. 5 min. under omrøring, indtil løget er blevet gyldent.
Kom linser, tomatpure og fløde i gryden med grøntsager, og hæld vand i, indtil det dækker et par cm. over fyldet. Lad dahlen simre i ca. 20 min., indtil linserne er helt møre.
Skær kødet i mundrette tern, og tilsæt dem til gryden under kogningen. Hæld også bouillonen fra kødposen i.
Hæld mere vand i gryden, hvis retten begynder at sætte sig i bunden.
Smag til med salt og peber.
Fordel dahlen i skåle, og anret porrestykkerne henover.
Kundekommentarer ()