0

Dahl med garam marsala okse, syltet rødløg og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekødgaram masala
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. 

Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person uden at røre for meget rundt, så kødet kan få godt med farve.

Tilsæt krydderiblandingen og steg yderligere et par minutter under omrøring.

rødløggulerod
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og løget i tynde strimler og overfør til gryden (gem lidt rødløg til at sylte)

Lad grøntsagerne stege under jævnlig omrøring i ca. 5 min.

tomatpurérøde linseringefærhvidløg
15 min.
Rør dahlen

Riv hvidløget og ingefæren ned i gryden.

Tilsæt linserne og tomatpureen og rør det godt rundt. Hæld vand i, indtil det dækker fyldet ca. et par cm. over fyldet.

Lad det simre i ca. 15 min., indtil linserne er blevet møre. Rør rundt undervejs.

20 min.
Sylt løget

Kom det resterende rødløg i en lille skål, dæk med eddike og krydr med lidt salt.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en lille skål og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Smag dahlen til med salt og peber. Fordel den i skåle og anret yoghurten og rødløget henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade