0
Dahl med garam masala okse, syltet rødløg og yoghurt

Dahl med garam masala okse, syltet rødløg og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekødgaram masala
1 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. 

Steg kødet i 1 tsk. olie pr. pers., uden at røre for meget rundt, så kødet kan få godt med farve.

Tilsæt krydderiblandingen, og steg yderligere et par minutter under omrøring.

rødløggulerødder
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder og rødløg i tynde strimler, og overfør det til gryden (gem lidt rødløg, til at sylte).

Lad grøntsagerne stege under jævnlig omrøring i ca. 5 min.

tomatpurérøde linseringefærhvidløg
15 min.
Rør dahlen

Riv hvidløg og ingefær ned i gryden.

Tilsæt linser og tomatpuré, og rør det godt rundt. Hæld vand i, indtil det dækker fyldet ca. et par cm. over fyldet.

Lad det simre i ca. 15 min., til linserne er blevet møre, og rør rundt undervejs.

20 min.
Sylt løget

Kom det resterende rødløg i en lille skål, dæk med eddike, og krydr med lidt salt.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en lille skål, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Smag dahlen til med salt og peber.

Fordel den i skåle, og anret yoghurt og syltet rødløg henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
48,7 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
41,3 g