0
Dahl med kuller og stegt pastinak
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 553 kcal

Fedt: 17,1g

Kulhydrat: 52,9g

Protein: 41,8g

Kostfibre: 12,8g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

pastinakhvidløgingefær
2 min.
Grøntsagerne

Vask og skræl pastinakken og ingefæren og pil hvidløget. Riv det hele undtagen halvdelen af pastinakken, som skæres i grove skiver.

daalkrydderiflåede og hakkede tomaterolierøde linserkullerfilet uden skind
10 min.
Dahlen

Varm en gryde op ved middelvarme. Tilsæt 2 tsk. olie pr. person og steg de revne grøntsager i 3 min under omrøring. Tilsæt dahlkrydderiet og linserne og steg videre i 2 min. Hæld flåede tomater og 1 dl vand pr. person i gryden og lad retten simre i ca. 20 min med låg på. Smages til med salt.

Når linserne er kogt færdige, tilsættes fisken og tilberedes i ca. 5 min ved helt lavt blus med låg på.

eddike
35 min.
Pastinakken

Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person og steg pastinakken i 3 min under omrøring. Tag pastinakken af varmen og smag til med salt og eddike.

creme frisk 9%
40 min.
Anretning

Fordel dahlen i dybe skåle og top med den bagte fisk, pastinakken og en skefuld creme frisk.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?