Næringsfordeling pr. person
Energi: 553 kcal
Fedt: 17,1g
Kulhydrat: 52,9g
Protein: 41,8g
Kostfibre: 12,8g
Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.
Vask og skræl pastinakken og ingefæren og pil hvidløget. Riv det hele undtagen halvdelen af pastinakken, som skæres i grove skiver.
Varm en gryde op ved middelvarme. Tilsæt 2 tsk. olie pr. person og steg de revne grøntsager i 3 min under omrøring. Tilsæt dahlkrydderiet og linserne og steg videre i 2 min. Hæld flåede tomater og 1 dl vand pr. person i gryden og lad retten simre i ca. 20 min med låg på. Smages til med salt.
Når linserne er kogt færdige, tilsættes fisken og tilberedes i ca. 5 min ved helt lavt blus med låg på.
Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person og steg pastinakken i 3 min under omrøring. Tag pastinakken af varmen og smag til med salt og eddike.
Fordel dahlen i dybe skåle og top med den bagte fisk, pastinakken og en skefuld creme frisk.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()