
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og gulerod fint, eller riv evt. begge dele på den grove side af et rivejern.
Varm en gryde op ved høj varme.
Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1 spsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve. Undgå at røre for meget rundt, så kødet ikke begynder at koge.
Skru ned for varmen, og kom de hakkede grøntsager (gem evt. lidt til anretning) og krydderiblandingen i kødet. Lad det stege i ca. 5 min. under jævnlig omrøring.
Tilsæt linserne, og steg i yderligere 1 min. under omrøring.
Hæld flåede tomater og evt. vand i, indtil det dækker retten.
Lad retten simre under låg i 10-15 min., indtil linserne er blevet møre. Rør rundt undervejs, og tilsæt vand, hvis retten begynder at sætte sig i bunden.
Smag til med salt og peber.
Kom yoghurten i en skål, og krydr med salt.
Hak korianderen groft.
Fordel dahlen i skåle, og top med hakket grønt og yoghurt.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften