0
Dahl med stegt okse, grønne linser, syltede rødløg og raita

Dahl med stegt okse, grønne linser, syltede rødløg og raita

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i et par min., uden at røre for meget rundt i gryden, så kødet får godt med farve.

rødløggulerødderLys eddike
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak guleroden og halvdelen af rødløget groft, og overfør til kødet.

Hak resten af rødløget i tynde strimler, overfør til en lille skål, og dæk med lys eddike.

daalkrydderigrønne linseringefær
10 min.
Rør dahlen

Kom krydderiblandingen i gryden, og rør det godt rundt 1 min. Tilsæt linserne og revet ingefær, og hæld vand i, indtil det dækker ca. 2 cm over fyldet. 

Lad det simre i ca. 20 min., indtil linserne er kogt godt ud i suppen.

Rør jævnligt rundt i suppen, så det ikke brænder i bunden, og smag til med salt og peber.

mandler
15 min.
Rist nødderne

Rist nødderne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

agurkyoghurt 3,5 %
20 min.
Rør raitaen

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.

Riv agurken på den grove side af et rivejern, klem den godt fri for yderskydende væske, og vend med yoghurten.

30 min.
Anretning

Fordel dahlen i skåle, og top med raita, syltede rødløg og mandler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
24,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
40,4 g
heraf sukkerarter:
13,9 g
Kostfibre:
17,4 g
Protein:
43,4 g