Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en stor gryde op ved høj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i et par min., uden at røre for meget rundt i gryden, så kødet får godt med farve.
Hak guleroden og halvdelen af rødløget groft, og overfør til kødet.
Hak resten af rødløget i tynde strimler, overfør til en lille skål, og dæk med lys eddike.
Kom krydderiblandingen i gryden, og rør det godt rundt 1 min. Tilsæt linserne og revet ingefær, og hæld vand i, indtil det dækker ca. 2 cm over fyldet.
Lad det simre i ca. 20 min., indtil linserne er kogt godt ud i suppen.
Rør jævnligt rundt i suppen, så det ikke brænder i bunden, og smag til med salt og peber.
Rist nødderne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.
Riv agurken på den grove side af et rivejern, og vend med yoghurten.
Fordel dahlen i skåle, og top med raita, syltede rødløg og mandler.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kommentarer og forslag til opskriften