0

Dampede artiskokker i krydderfond med sennepssmør (forret til 2 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom fond, vin, pillede hvidløg, laurbærblade, citronen skåret i kvarte og olie i en stor gryde og kog det op. Trim imens artiskokkerne; bræk stokken af helt oppe under blomsten, fjern de nederste og meget grove blade og klip evt. de tornede spidser af de resterende blade. Smag fonden til med salt og peber og kom straks hovederne. Lad dem koge møre ved middel varme i 35-45 min. - de er klar, når de nederste blade let kan hives af. Rør imens det bløde smør og senneppen sammen og fordel det i 2 små ramekiner. Server artiskokkerne på hver deres tallerken med en lille skål sennepssmør på siden. Start udefra med et blad ad gangen, kom lidt smør på den nederste kødfulde del og skrab kød og smør af med tænderne. Gentag indtil de små bløde lilla blade nås – der er ikke meget kød på, så fjern dem. Skrab de stride "hår" i midten væk og nyd til sidst den lækre artiskokbund.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?