
Snit porrerne i 3 mm tynde skiver og skyl dem godt. Skær æblerne i ½ cm3 små tern. Rist baconen næsten færdig på en pande og kom porreskiverne ved. Sauter 2-3 min. til porrerne er bløde og vend så æblerne i. Krydr med salt og peber og lad det simre sagte i 2 min. til æblerne er knapt møre. Skær tomaterne i små tern og vend dem i til allersidst. Nip bønnerne og bræk den træede ende af aspargserne. Damp dem begge netop møre i lidt letsaltet vand, 5-7 min. afhængig af størrelse. Dryp godt af, anret dem på et fad og fordel toppingen over. Server til fisk, fjerkræ eller lyst kød.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften