0

Dampede grønne bønner med peberfrugt-forårsløg-bacontopping (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og sæt ½ l letsaltet vand over at koge. Trim forårsløgene og snit dem i ½ cm tynde skrå skiver. Rens peberfrugten og skær den i små tern. Rist baconen gylden på en pande og kom forårsløgene ved 1 min. Vend så peberfrugt i, krydr med lidt salt og peber og lad det sautere sagte i 2-3 min. til peberfrugten er mør med bid. Damp bønnerne 5-7 min. i det kogende vand - de skal kun lige være møre! Dryp dem godt af, anret dem på et fad, fordel peberfrugt-forårsløg-bacontoppingen over og dryp med lidt olivenolie. Server straks til fisk, fjerkræ eller lyst kød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?