0

Dampede persillerødder med linser, hasselnødder og rødløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør pande til de er gyldne og hinderne er mørke og krakelerer. Kom dem i et viskestykke, gnid hinderne af og hak nødderne groft. Skyl linserne og kog dem møre i fonden tilsat timian og laurbærblade - se kogetid på emballagen. Skræl imens persillerødderne og skær dem i kvarte eller både på langs. Damp dem lige netop møre under låg i en smule letsaltet vand, 6-8 min. Hæld væden fra både linser og rødder og lad dem dampe tørre. Pil løget og skær det i fine tynde både. Pisk balsamico, 4 spsk. olie, salt og peber sammen og smag til. Anret rødderne på et fladt fad og drys linserne henover. Fordel rødløgene ovenpå og dryp med dressingen. Drys til sidst nødder og evt. hakkede krydderurter henover og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?