Rul fiskefileterne og fæstn dem med en tandstikker. Pil hvidløgene, skræl ingefæren og hak begge helt fint. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skrå stykker. Børst svampene fri for evt. urenheder, trim dem for stok/rod og del dem i ensartede, men rustikke, bidder.
Kog fonden op i en sauterpande og damp fiskerullerne 5-6 min. til de er lige knapt møre. Tag dem forsigtigt op med en hulske og anret dem i et flot fad. Dæk fadet til med stanniol og hold det varmt i ovnen ved 100 grader.
Sigt fonden fra panden og tør panden af. Varm lidt olie op på panden og sauter hvidløg, ingefær og forårsløg 1 min. Kom svampene ved og sauter videre til de lige er faldet sammen, 2-3 min. - de skal ikke tage farve. Kom 1 spsk. fish sauce, 1 spsk. soja og eddiken ved, vend det godt rundt med svampene og hæld så fonden på igen. Rør maizenaen ud i en smule koldt vand, kom den i saucen og lad det simre til den tykner let. Rør sesamolien i og smag til med fish sauce og soja. Tag fiskefadet ud af ovnen, fordel saucen henover og drys med grofthakket koriander. Server straks!
Giv jasminris, dampede gulerødder og en sprød grøn salat til.
Kundekommentarer ()