0

Dampet blomkål med romescosauce (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i mellemstore buketter og stil dem til side til senere. Hak den rensede peber, løg og hvidløg groft. Hak mandlerne groft og rist dem let på en tør pande. Kom olie, de hakkede grøntsager og chili ved og sauter ved middelsvag varme til al væden er væk og løgene næsten er karamelliserede. Hæld eddike på og lad det koge væk. Tilsæt tomater (der kan også bruges 2 dl tomatpassata), salt og peber og lad det igen simre ved middelhøj varme til væden er kogt væk og der ligger et lag olie på overfladen. Blend massen helt glat med en stavblender og smag til. Damp blomkålsbuketterne lige netop møre i letsaltet vand og server dem rygende varme med romescosaucen til - gerne som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften