0

Dampet broccoli med granatæble, ristede hasselnødder og feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del broccolien i mundrette buketter og skær stokken i bidder. Rist hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i 8-10 min. til de er blevet fint lysebrune og skallerne er mørk og sprukne. Kom dem over på et rent viskestykke og gnid skallerne af deri. Lad nøddekernerne køle lidt af og hak dem groft. Halver granatæblet og befri kernerne fra skal og de bitre hvide "skillevægge". Pisk 3 spsk. olie, eddike, dijonsennep, salt og peber og smag til. Damp broccolien over letsaltet vand i ca. 3 min. til de er flot grønne og skyl dem under iskoldt vand. Vend den veldrænede broccoli med dressingen og anret på et flot fad. Drys med granatæblekerner, feta og hasselnødder. Server straks til fx stegt kød, kylling eller vildt.

Kommentarer og forslag til opskriften