0

Dampet broccoli og grønne bønner med ristet hasselnøddesmør

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del broccolien i ensartede mundrette buketter og nip bønnerne.

Rist hasselnødderne i ovnen ved 220 grader i 5-8 min. til hinderne er sorte og kernerne flot gyldne. Gnid hinderne af i et rent viskestykke, lad nødderne køle lidt af og hak dem så mellemfint.

Smelt smørret i en lille pande, lad det bruse af og blive fint gyldent. Tag panden af varmen, kom nødderne ved og smag til med citronsaft og salt.

Kog 4 dl letsaltet vand op i en stor gryde og damp broccolibuketterne 1 min. Kom bønnerne ved og damp yderligere 5-7 min. til grøntsagerne kun lige er møre med et godt sprødt bid. Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og vend grøntsager og nøddesmør sammen. Anret og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?