0
Dampet havkatfilet med frikassé af sommergrønt og purløgssauce

Dampet havkatfilet med frikassé af sommergrønt og purløgssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber. Hak et lille løg og svits det i lidt olie i en gryde uden det tager farve. Tilsæt hønsefond og kog op. Læg en tallerken i bunden af gryden, placer fisken på tallerknen og damp fisken i ca. 3-5 min. (afhængig af tykkelse). Gem kogelagen til saucen.

Frikassé: Rens grøntsagerne: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at knække den af og skær aspargeserne i mindre stykker. Bælg ærterne (frosne ekstra fine ærter kan også bruges). Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.

Sautér det hele i lidt olie på en pande i 2-3 min. Fjern imens kernehuset fra tomaterne og skær tomatkødet i strimler. Krydr frikasséen med salt og peber og lidt reven citronskal, og tilsæt tomatstrimlerne lige inden servering.

Sauce: Hæld lagen fra fisken i en ny gryde. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad væden reducere til det halve. Tilsæt fløde og lad igen saucen koge lidt ind. Jævn med lidt maizena. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Tilsæt til sidst hakket purløg.

Server retten med nye små kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?