Frikassé: Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Skræl gulerødderne, halver dem på langs og skær dem i skiver på skrå. Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Skær asparges og bønner i skrå stykker på tværs. Skær tomaterne i kvarte, fjern kernehusene og skær resten i strimler. Sauter først gulerødderne i olie 3 min. uden de tager farve. Tilsæt asparges og bønner og sauter i yderligere 3-5 min. Tag panden af varmen og vend tomaterne i. Krydr med salt og peber og stil til side. Hæld fond og hvidvin i en gryde og kog ind til det halve. Tilsæt fløden og kog saucen ind til en let cremet konsistens. Tilsæt grøntsagerne og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem tæt i et lille smurt ovnfast fad. Kom en smule vand i bunden og pak stanniol rundt om fadet. Damp fisken i en 175 grader varm ovn i ca. 15 min. til den er gennembagt.
Anretning: Fordel frikasséen i fire dybe tallerkner, placer fiskerullerne ovenpå og drys med friskhakket persille.
Server straks sammen med små nye kartofler.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften