0
Dampet mørksej i bulgursalat med bagt grønt, persille og græsk yoghurt

Dampet mørksej i bulgursalat med bagt grønt, persille og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodløg
1 min.
Bag gulerødder og løg

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir.

Skær gulerødder og løg i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt og peber.

Bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået en mørk farve, og er bløde ind til midten. Rør lidt i grøntsagerne undervejs for en jævn stegning.

bulgur
5 min.
Kog bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte.

Kom den skyllede bulgur i en gryde, tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i ca. 8-10 min. under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet.

Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

græsk yoghurt, 10%
10 min.
Rør yoghurt

Hæld yoghurt i en skål, og krydr med salt og peber.

bladselleriæblepersille
15 min.
Hak bladselleri, æble og persille

Hak bladselleri og æble fint og persille groft.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, krydr med salt, og få vandet op at simre.

Skær fisken i portionsstørrelser, overfør til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.

25 min.
Rør bulguren

Kom bulguren i en stor skål sammen med de bagte og hakkede grøntsager og persillen, og vend med olivenolie, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér den dampede fisk med bulgur og yoghurt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
552 kcal
Fedt:
20,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
52,1 g
heraf sukkerarter:
20 g
Kostfibre:
9,8 g
Protein:
35,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?