Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær grøntsagerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået en mørk farve og er bløde ind til midten. Rør lidt i grøntsagerne undervejs for en jævn stegning.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.
Hak bladsellerien og æblet fint. Hak persillen groft.
Hæld vand i en pande, indtil det dækker bunden, krydr med salt og få vandet op at simre.
Skær fisken i portionsstørrelser, overfør til panden, og kom låg på. Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.
Kom bulguren i en stor skål sammen med de bagte og hakkede grøntsager og persillen. Vend med olivenolie, salt og peber.
Servér fisken med bulguren og yoghurten.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()