0
Dampet kuller i tamari med pak choy og ingefær

Dampet kuller i tamari med pak choy og ingefær

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hvis du har lyst, kan du toppe fisken med lidt ekstra fintsnittet rå ingefær.

Eller nyde den præcis som den er, evt. med en god chilisauce til. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrischampignonspak choyingefærforårsløglime
1 min.
Ris og grønt

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Skær champignons i skiver, og snit pak choy groft.

Riv lidt ingefær (du kan sagtens spise skrællen), og skær evt. resten af ingefæren i smalle strimler til servering.

Snit forårsløg fint, og skær limen i skiver. 

tamari soya saucekullerfilet uden skind
10 min.
Dampet fisk med tamari

Steg champignons i olie i en varm, dyb pande, til de er gyldne og lækre. Krydr dem med salt, og tag dem af varmen.

Kom mere olie i panden, og sautér pak choy i 1-2 min. Tilsæt revet ingefær, den lyse del af forårsløgene, tamari soya, 1/2-1 tsk. sukker og 1/2 -1 dl koldt vand, og kog op.

Tilsæt de stegte champignons og evt. en smule mere vand. 

Skær fisken i stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers.

Læg fisken i den dybe pande ovenpå grøntsagerne, og lad den dampe under låg i 5-7 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

24 min.
Anretning

Servér fisken i den dybe pande, og top med skiver af lime, den grønne top fra forårsløgene og evt. med strimler af ingefær.

Servér straks med ris til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?