Vil du hellere have kartoflerne bagte, kan du sætte dem i ovnen straks, og lade dem bage 15-20 min., inden du sætter fisken ind.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl/skrub kartoflerne (halvér dem evt.), og kog dem i saltet vand under låg i ca. 20-25 min., til de er møre.
Skær den nederste hvide del af forårsløg (gem den grønne top til senere), læg dem i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Skær fisken i 1-2 stk. pr. pers., og læg dem ovenpå forårsløgene. Top med 1 smørklat eller olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i den varme ovn i ca. 15 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt, og tilsæt ærter de sidste 1-2 min. sammen med en smule vand eller hvidvin.
Rør creme fraiche med fint revet hvidløg, hakket dild, salt og peber.
Snit de grønne forårsløgtoppe, og skær citronen i skiver.
Servér fisken i fadet toppet med grønne forårsløgtoppe, ærteskud og citronskiver, og servér straks med dildcreme og kartofler.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften