0
dampet kuller med ærter, ærtespirer og dildcreme

dampet kuller med ærter, ærtespirer og dildcreme

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Vil du helst have kartoflerne bagte, kan du smide dem i ovnen straks og lade dem bage 15-20 minutter inden du sætter fisken ind. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
små kartoflerkullerfilet uden skindforårsløgærter, frost
1 min.
Kartofler

Sæt vand over til kartofler.  

Skyl/skrub kartoflerne. Halvér dem evt. og kog dem i saltet vand under lpg til de er møre. Ca. 20-25 min. Afdryp dem inden servering. 

Tænd ovnen på 180 grader, alm ovn. 

Skær den nederste, hvide ende af forårsløgene, kassér rødderne. Læg løgene i et ildfast fad. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

Skær fisken i store stykker; 1-2 stykke pr. person. Sæt fisken på forårsløgene. Top dem smørklat eller olivenolie og krydr med salt og peber. 

Bag fisken i den varme ovn i ca. 15 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt. 
Tilsæt ærter de sidste 1-2 minutter. 

hvidløgcreme fraiche 18%dildcitron
15 min.
Ærter og creme

Kom ærter ved fisken sammen med en smule vand eller hvidvin. sæt fadet i ovnen i yderligere 1-2 minutter.

Rør cremefraiche med fint revet hvidløg, hakket dild, salt og peber.

Snit toppen af forårsløgene. Skær citronen i skiver. 

citron
28 min.
Anretning

Servér fisken i fadet. Top med forårsløg, ærtespirer og citron og servér straks med cildcreme og kartofler. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK