Vil du helst have kartoflerne bagte, kan du smide dem i ovnen straks og lade dem bage 15-20 minutter inden du sætter fisken ind.
Sæt vand over til kartofler.
Skyl/skrub kartoflerne. Halvér dem evt. og kog dem i saltet vand under lpg til de er møre. Ca. 20-25 min. Afdryp dem inden servering.
Tænd ovnen på 180 grader, alm ovn.
Skær den nederste, hvide ende af forårsløgene, kassér rødderne. Læg løgene i et ildfast fad. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Skær fisken i store stykker; 1-2 stykke pr. person. Sæt fisken på forårsløgene. Top dem smørklat eller olivenolie og krydr med salt og peber.
Bag fisken i den varme ovn i ca. 15 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt.
Tilsæt ærter de sidste 1-2 minutter.
Kom ærter ved fisken sammen med en smule vand eller hvidvin. sæt fadet i ovnen i yderligere 1-2 minutter.
Rør cremefraiche med fint revet hvidløg, hakket dild, salt og peber.
Snit toppen af forårsløgene. Skær citronen i skiver.
Servér fisken i fadet. Top med forårsløg, ærtespirer og citron og servér straks med cildcreme og kartofler.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften