0

Dampet kuller med penne, syltet citron, svampe og ristede græskerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk, pasta og grønt leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Kom fisk, pasta og grønt i ovnen, husk at tage låget af. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter røres rundt i pasta og grønt.

Tjek at alt er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: KULLERFILET, salt og peber.

Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.

Pasta: PASTA PENNE, græskarkerner, citronskal og saft, PARMESAN, olivenolie, timian, persille, salt og peber.

Nettovægt: ca. 400 g/ ca. 800 g.

Svampe: Champignon, hvidløg, salt og peber.

Nettovægt: ca. 200 g / ca. 400 g.

• Levering 4. oktober - bedst før 6. oktober

• Levering 5. oktober - bedst før 7. oktober

• Levering 6. oktober - bedst før 8. oktober

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 358 kJ / 86 kcal

Fedt 1,0 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 18,9 g

Salt 0,3 g

Pasta

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 833 kJ / 199 kcal

Fedt 5,3 g

heraf mættede fedtsyrer 1,4 g

Kulhydrat 28,6 g

heraf sukkerarter 0,6 g

Kostfibre 1,8 g

Protein 8,1 g

Salt 0,64 g

Svampe

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 121 kJ / 29 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 2,6 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 1,8 g

Protein 3,0 g

Salt 1,41 g

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?