0

Dampet kuller med urteris, stegt spidskål og soyamayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

tamari soya saucemayonnaise
5 min.
Rør soyamayoen

Kom mayoen og soyaen i en skål og rør sammen.

persillecherry- eller blommetomatercitron
10 min.
Forbered urterne

Hak persillen og tomaterne groft og overfør til en stor skål sammen med revet citronskal.

spidskål
15 min.
Steg kålen

Flæk kålen i kvarte.

Varm en pande op ved høj varme. Steg kålen på skæresiden i lidt olie, indtil den får godt med farve på skæresiderne. Krydr med salt og citronsaft.

kullerfilet uden skind
20 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.

Skær fisken i portionsstørrelser.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage.

25 min.
Rør urterisene

Dræn risene for evt vand og vend dem i de hakkede urter med lidt olivenolie, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med risene, den stegte kål og soyamayoen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?