Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Rør mayonnaise og soya sauce sammen i en skål.
Hak persille og tomater groft, og overfør til en stor skål sammen med revet citronskal.
Flæk kålen i kvarte.
Varm en pande op ved høj varme, og steg kålen på skæresiden i lidt olie, til den får godt med farve på skæresiderne. Krydr med salt og citronsaft.
Hæld vand i en pande, til det lige dækker bunden, og krydr vandet godt med salt.
Skær fisken i portionsstørrelser.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer.
Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., til den begynder at flage.
Dræn risene for evt. vand, og vend dem med de hakkede urter samt lidt olivenolie, salt og peber.
Servér fisken med urteris, stegt spidskål og soyamayo.
Kundekommentarer ()