Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak tomaterne, agurken og korianderen fint og overfør til en stor skål.
Krydr med salt, peber og citronsaft.
Skær brødet i små tern. Rist ternene t på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Varm en pande op ved høj varme.
Skær kålen i rustikke stykker.
Steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., indtil den får godt med farve og bliver mør. Overfør til salsaen sammen med brødcroutonerne lige før servering.
Hæld vand i en kasserolle, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 6-7 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.
Servér fisken med salaten.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften