0
Dampet laks med creme frisk sauce og hakkede purløg

Dampet laks med creme frisk sauce og hakkede purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader.

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre.

Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønkålporre
5 min.
Forbered grøntsagerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Riv kålen i store stykker, og hak porren i mundrette stykker.

Spred det ud på en bageplade, dækket med bagepapir, og vend det i 1/2 spsk. olie pr. pers. og lidt salt og peber.

Bag grøntsagerne i ca. 10 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre. 

laks - skagen salmon, ASC
15 min.
Damp fisken

Hæld vand i en gryde, indtil det dækker bunden, og få det op at simre.

Krydr fisken godt med salt, overfør den til gryden med skindsiden opad, og kom låg på.

Lad fisken simre i 7-8 min., indtil den begynder at flage, og skindet let kan trækkes af.

Overfør fisken til et fad med en hulske, og gem bouillonen.

creme frisk 9%citronæg
20 min.
Rør sovsen

Knæk ægget, og kom blommen i et højt glas (gem hviderne til en anden god lejlighed) sammen med creme frisken.

Blend æg og creme frisk med en stavblender, og hæld den varme bouillon fra fisken i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens. 

Varm sovsen op i kasserollen over middel varme ved konstant omrøring i ca. 5 min., indtil saucen bliver cremet. Smag til med salt og citronsaft.

Hak purløg fint, og kom i saucen lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, de bagte grøntsager og sovsen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
44,4 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
34,6 g