Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kasser den nederste 1/5 af aspargeserne ved at knække den af.
Flæk løget på midten.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg løgene på skærefladen i 1/2 spsk. olie pr. person med låg på i 5-10 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet helt møre i alle lagene. Tag løgene af panden, og steg efterfølgende aspargeserne i 1 min. på to sider. Sluk for varmen, og kom løgene tilbage i panden. Tilsæt også ærterne.
Krydr det hele med lidt lys eddike, salt og peber.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra citronen.
Skær fisken i mindre stykker. Læg dem i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.
Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage.
Krydr godt med salt.
Servér fisken med salat, kartofler og sovs.
Kommentarer og forslag til opskriften