0
Dampet lyssej i urtebulgur med mynte og græsk yoghurt

Dampet lyssej i urtebulgur med mynte og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

gulerodbladselleri
5 min.
Hak grøntsagerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skær bladsellerien og guleroden i små tern. Kog dem i 10 sek. og sigt vandet fra.

græsk yoghurt, 10%hvidløg
15 min.
Rør yoghurten

Riv hvidløget i en skål og tilsæt yoghurten. Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

mynte
20 min.
Hak mynten

Hak myntebladene groft.

lyssejfilet uden skind
25 min.
Damp fisken

Hæld vand i en gryde, indtil det dækker bunden, og få det op at simre.

Krydr fisken godt med salt. Overfør fisken til gryden med skindsiden opad, og kom låg på.

Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage. 

30 min.
Anretning

Vend bulguren med de kogte grøntsager og mynten og smag til med citronsaft, salt, peber og olivenolie. Server sammen med fisken og yoghurten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
551 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
53,2 g
heraf sukkerarter:
9,7 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?