Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte, og kom den i en gryde. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet.
Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Skær bladselleri og gulerødder i små tern, kog dem i 10 sek., og sigt vandet fra.
Riv hvidløg i en skål, og tilsæt yoghurten. Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Hak myntebladene groft.
Hæld vand i en gryde, indtil det dækker bunden, og få det op at simre.
Krydr fisken godt med salt, overfør den til gryden, og kom låg på.
Lad fisken simre i 3-4 min., indtil den begynder at flage.
Vend bulguren med de kogte grøntsager og den hakkede mynte, smag til med citronsaft, salt, peber og olivenolie, og servér sammen med fisk og yoghurt.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften