Kog perlespelt i dobbelt volumen vand tilsat lidt salt - kog dem ved svag varme i 15 minutter og lad dem derefter trække i yderligere 10 minutter.
Krydr fisken med salt på begge sider og læg den til side.
Skyl spidskål, æble, champignon og rosmarin.
Skær kål, æble og champignoner i 3 mm tynde skiver.
Rosmarinen skal i svampesaucen hel .
Varm en pande op for fuld styrke. Rist baconet på panden.
Kom 1 tsk. olie pr. person i panden og steg svampene i ca. 4 min uden for meget omrøring. Hvis man rører for meget rundt, vil svampene begynde at koge frem for at stege.
Skru ned for varmen til middel og tilsæt det ristede bacon. Steg videre i 2 min. Tilsæt fløde og rosmarin og lad det simre i ca. 4 min til det har en cremet konsistens, smag til med salt og sæt til side. Kassér rosmarinstilken, når du varmer sovsen op igen ved servering.
Sæt en pande eller gryde, hvor bunden lige er dækket med vand, over ved middel varme,. Læg fisken med skindsiden opad og kom låg på. Når vandet begynder at koge, skal fisken dampe i ca. 4 min. Tjek den løbende, vandet må ikke buldrekoge, men blot småsimre. Den er færdig, når du kan hive skindet af uden modstand. Krydr fisken med lidt peber.
Vend spidskål, æble, perlespelt med 1 tsk olivenolie pr. person, lidt eddike og salt.
Server fisken sammen med den varme svampesauce og server perlespeltsalaten til.
Kundekommentarer ()