Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.
Hak løget og hvidløget fint. Overfør begge dele til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person, og lad dem simre ved middel varme i ca. 10 min. under jævnlig omrøring, indtil de bliver gyldne. Kom chilipulveret (pas på - det er stærkt) i, og lad det hele simre yderligere et par minutter.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Kom tomaterne i det kogende vand i ca. 30 sek., og tag dem op med en hulske. Lad dem afkøle lidt, pil skindet af, og tilsæt dem til løgene. Hæld vand i, så det dækker bunden, og lad retten simre i 5 min.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Hak squashen i små tern, og overfør dem til en skål.
Krydr med 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber.
Kom fiskestykkerne i tomatsovsen, og lad dem simre et par minutter. Hæld lidt vand i sovsen, hvis den er for tør.
Fordel pastaen i skåle, og anret sovsen henover. Top med squash og revet ost.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Spaghetti:
Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kundekommentarer ()