Næringsfordeling pr. person
Energi: 525 kcal
Fedt: 15,3g
Kulhydrat:43,6g
Protein: 40,3g
Kostfibre: 19,9g
Krydr fisken med salt på begge sider og læg til side.
Skræl eller skrub gulerødderne. Skær dem i tern.
Varm en pande med høj kant eller en gryde op til middel varme.
Pil løget, halvér det og hak det groft.
Kom 2 tsk olie i panden og steg gulerødder og løg under omrøring i 3 min til de får en gylden farve.
Kom kikærter, krydderiblanding og tomat i. Skru lidt ned så det bare småsimrer i ca. 15 min under låg.
Skyl dild og grønkålen i vand og dryp godt af. Pluk grønkålsbladene i mundrette størrelser og hak dak dilden groft.
Sæt en pande over høj varme.
Når panden er varm kommes olie på panden og kålen steges i 5 min. under omrøring. Den må gerne tage farve. Lidt sort i kanten giver kun god smag. Tag kålen over i en skål og vend det med eddike, lidt salt og peber.
Kom hele mørksejsfileten ovenpå tomatsovsen og kom låget på igen og damp fisken i 5 min. Fisken er færdig, når den giver efter, når der trykkes let på den.
Server fisken med tomatsaucen og den stegte grønkålssalat og drys med den friske dild og krydre godt med salt og peber.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()