Næringsfordeling pr. person
Energi: 525 kcal
Fedt: 15,3g
Kulhydrat:43,6g
Protein: 40,3g
Kostfibre: 19,9g
Krydr fisken med salt på begge sider og læg til side.
Skræl eller skrub gulerødderne. Skær dem i tern.
Varm en pande med høj kant eller en gryde op til middel varme.
Pil løget, halvér det og hak det groft.
Kom 2 tsk olie i panden og steg gulerødder og løg under omrøring i 3 min til de får en gylden farve.
Kom kikærter, krydderiblanding og tomat i. Skru lidt ned så det bare småsimrer i ca. 15 min under låg.
Skyl dild og grønkålen i vand og dryp godt af. Pluk grønkålsbladene i mundrette størrelser og hak dak dilden groft.
Sæt en pande over høj varme.
Når panden er varm kommes olie på panden og kålen steges i 5 min. under omrøring. Den må gerne tage farve. Lidt sort i kanten giver kun god smag. Tag kålen over i en skål og vend det med eddike, lidt salt og peber.
Kom hele mørksejsfileten ovenpå tomatsovsen og kom låget på igen og damp fisken i 5 min. Fisken er færdig, når den giver efter, når der trykkes let på den.
Server fisken med tomatsaucen og den stegte grønkålssalat og drys med den friske dild og krydre godt med salt og peber.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()