Bund af drueagurker: Skær agurkerne i stave på ca. 3 cm. og hak 1 skalotteløg fint. Kom lidt olie på en pande og sautér løg og agurker i ca. 3 min. Smag til med salt og peber.
Rødtungefilet: Krydr fileterne med lidt salt og rul dem sammen. Kom hvidvin og hønsefond i en sautépande og bring det i kog. Læg de rullede rødtunger i lagen, skru ned for blusset, læg låg på og damp dem i 5-8 min.
Tomat-fumet: Skær tomaterne i halve, fjern kernehuset og skær kødet i fine tern. Sautér et lille finthakket skalotteløg i lidt olie i en gryde og tilsæt lagen fra fisken. Rør 6-8 safrantråde i lagen og lad den koge ind til det halve (jævn evt. med lidt maizena). Montér med 1 smørklat og tilsæt de fine tomattern og lidt hakkede krydderurter evt. estragon el. basilikum. Smag til med salt og peber.
Server retten med pasta el. nye små kartofler.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften