0
Dampet skærisingfilet med squash i pesto og hvidvinssauce

Dampet skærisingfilet med squash i pesto og hvidvinssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Squash i pesto: Lav en pesto i en blender af følgende ingredienser: ½ dl god olivenolie, frisk basilikum, parmesan, hvidløg og salt. Squashen skæres i meget tynde strimler og sauteres på en pande i lidt olie i 1 min., hvorefter pestoen tilsættes. Det hele sauteres i ca. 2 min. og smages til med salt og peber (forbered pesto og squash, men lav selve retten til sidst).

Fisk: Krydr fileterne med salt og lidt peber og rul dem sammen. Hak skalotteløgene og svits dem i en sauterpande i lidt olie (må ikke tage farve). Tilsæt hvidvin og hønsefond og bring det i kog. Skru ned og lad det småsimre. Kom de rullede fileter i gryden, læg låg på og lad dem dampe i ca. 6-8 min. afhængig af størrelse. Tag rullerne op, overdæk dem og hold dem lune (gem lagen til saucen).

Hvidvinssauce: Kom fløden i lagen fra fisken og lad den koge ned til ca. halvdelen. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Server sammen med små kartofler og en tomatsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.