Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Skær fenniklen i skiver, og kog dem i 1 minut, indtil de er blevet møre.
Overfør fenniklen til en skål med koldt vand for at stoppe kogningen.
Skær appelsin og avokado i mundrette stykker, og hak persillen groft. Kom alle tre ting i en stor skål, og tilsæt fennikel, drænede bønner, fintrevet hvidløg og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. Smag til med salt, peber og lidt eddike.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Fordel salaten i skåle, og anret fisken henover.
Kommentarer og forslag til opskriften