0
Perlebygrisotto med kulmule, nye majs og persille

Perlebygrisotto med kulmule, nye majs og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlebyg
1 min.
Kog byggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

majs
3 min.
Kog majsen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge, og pil skrællen af majsen.

Når vandet simrer, kommes majsen i i ca. 5 min.

hvidløgløg
5 min.
Steg løget og hvidløget

Hak løg og hvidløg fint, og overfør begge dele til en kasserolle med 1/2 spsk. olie.

Lad løgene stege ved middel varme, indtil de begynder at blive gyldne.

kulmulefilet uden skind
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i små stykker, og krydr dem godt med salt.

fløde 9%parmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Rør risottoen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person ned til løgene, og rør godt rundt i 1 minuts tid.

Dræn perlebyggen for væde, og tilsæt den til løgene sammen med fløden. Lad retten varme stille og roligt op under omrøring, indtil den begynder at blive tyk. Hvis den bliver for tyk, tilsættes vand.

Tilsæt fiskestykkerne, og lad dem varme op i 2-3 min. under forsigtig omrøring, indtil de begynder at flage.

Sluk for varmen, riv osten i, rør rundt, og lad retten hvile. Tilsæt hakket persille, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risottoen i dybe tallerkener, og spis majs til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
573 kcal
Fedt:
18,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
54,8 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
11,6 g
Protein:
39,1 g