0
Perlebygrisotto med kulmule, nye majs og persille

Perlebygrisotto med kulmule, nye majs og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Kog byggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

majs
3 min.
Kog majsen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge, og pil skrællen af majsen.

Når vandet simrer, kommes majsen i i ca. 5 min.

hvidløgløg
5 min.
Steg løget og hvidløget

Hak løg og hvidløg fint, og overfør begge dele til en kasserolle med 1/2 spsk. olie.

Lad løgene stege ved middel varme, indtil de begynder at blive gyldne.

kulmulefilet uden skind
10 min.
Skær fisken

Skær fisken i små stykker, og krydr dem godt med salt.

fløde 9%parmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Rør risottoen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person ned til løgene, og rør godt rundt i 1 minuts tid.

Dræn perlebyggen for væde, og tilsæt den til løgene sammen med fløden. Lad retten varme stille og roligt op under omrøring, indtil den begynder at blive tyk. Hvis den bliver for tyk, tilsættes vand.

Tilsæt fiskestykkerne, og lad dem varme op i 2-3 min. under forsigtig omrøring, indtil de begynder at flage.

Sluk for varmen, riv osten i, rør rundt, og lad retten hvile. Tilsæt hakket persille, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risottoen i dybe tallerkener, og spis majs til. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
573 kcal
Fedt:
18,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
54,8 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
11,6 g
Protein:
39,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?