Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde godt saltet vand over, og tilsæt nudlerne, når vandet koger. Kog efter anvisning på pakken, og tilsæt de delte pak choy 1 minut før nudlerne er færdige (se næste punkt ang. forberedning af pak choy).
Sluk, hæld vandet fra, og skyl hurtigt med koldt vand.
Pil og rens hvidløg, forårsløg, agurk og pak choy.
Hak hvidløget fint, og snit forårsløget fint. Hold den hvide og den grønne del af forårsløget adskilt. Gem den grønne del i en skål indtil servering.
Del pak choy i kvarte eller halve alt efter størrelse.
Skær agurk på langs, og skær den i mundrette bidder. Kom dem i en skål med lidt salt og 1/3 af hvidløget.
Sæt en stor pande eller wok over ved middelhøj varme, og kom godt med neutral olie på (brug ca 2 spsk. pr. pers. du laver mad til).
Når olien er varm, tilsættes 2/3 del af krydderiblandingen sammen med resterende hvidløg og den hvide del af forårsløget.
Steg i 1/2-1 min., til det begynder at dufte skønt. Hæld det i en skål, og sæt det til side.
Brug panden/wokken fra før, og steg kødet i 2-3 min. med resten af krydderiet. Kom halvdelen af soyaen ved, smag til med salt og peber, sluk, og lad kødet stå.
Kom lidt af krydderolien (ca. 1/3) over agurkerne, og vend rundt.
Rør peanutbutter ud i resten af olien sammen med resten af soyaen samt 1 tsk. sukker pr. pers. og 1 tsk. lys eddike pr. pers.
Smag evt. til med ekstra eddike, sukker og salt.
Bland saucen med nudlerne, kød, pak choy og resten af det hakkede forårsløg, og vend det hele rundt, så den cremede sauce fordeles.
Servér med agurkesalat til.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()