Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.
Hak den grønne del af forårsløget fint.
Skær spidskålen og resten af forårsløget i mundrette stykker, og kog det i 1 min. Sigt vandet fra.
Kog nudlerne som angivet på pakken, sigt vandet fra, og skyl dem under koldt vand.
Varm en stor gryde eller wok op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person, imens det hakkes i små stykker. Tilsæt five spice, fintrevet hvidløg og 1/4 tsk. sukker pr. person, og rør det godt rundt.
Tilsæt de kogte grøntsager og soya. Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber.
Fordel nudlerne i skåle, og anret kødretten henover. Top med peanuts og de grønne finthakkede forårsløg.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()