0

Danske asparges og grønne bønner vinaigrette med ramsløg, sprød skinke og hakket æg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Rist skinken gylden på en tør pande og lad det tørre på køkkenrulle. Bræk den træede ende af aspargeserne, flæk dem evt. på langs, hvis de er tykke. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter og aspargeserne ved i 2 min. til det hele kun lige netop er møre. Køl ned i isvand. Pisk olie, eddike, sennep og presset hvidløg godt sammen og smag til med salt og peber. Pil æggene, hak dem og stil til side. Læg dem i et fad, hæld vinaigretten over med det samme og lad dem marinere 2 min. Drys med hakket æg, skinke og fintstrimlet ramsløg. Server som forret eller som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.