0
Den ultimative græske salat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær tomaterne i tern af ca. 2 x 2 cm.

Skræl agurken og skær den i tynde skiver.

Skær top og bund af peberfrugterne og fjern frøstolen, skær dem derefter i tynde skiver.

Pil løget og skær i tynde skiver, gerne på en mandolin.

Kom det hele i en skål, sammen med oliven og hakket oregano - krydr med salt, peber og lidt sukker - og vend det rundt sammen med rødvinseddike og olivenolie.

Anret salaten på et fad og lad den trække - gerne et par timer på køkkenbordet.

Før servering drysses salaten med fetaost i tern og pyntes med lidt ekstra oregano.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?