
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
OBS - Hvis du modtager hele kyllingebryster, skal de skæres i strimler.
Steg kyllingen i olivenolie i en dyb pande i 6-7 min., til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt, og tag den op af panden.
Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i 10-15 min., eller til de er helt møre.
Skær aubergine i tern, og hak løg og hvidløg.
Kom det hele i panden fra kyllingen, gerne med mere olie, og sautér i 5-6 min.
Krydr med salt, peber og karry, og tilsæt linser samt kogevand.
Lad dhalen koge i 10 min. eller op til 30 min., hvis du har tid. Spæd med vand efter behov, og salt gerne undervejs.
Del hvert dejstykke i 2-3 stykker.
Rul dem flade på et meldrysset bord, og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande i ca. 2-3 min. på hver side. Hold dem varme i et rent viskestykke i en frysepose.
Snit kålen.
Rør evt. yoghurten med salt og en smule flydende honning.
Anret dhal i dybe tallerkener med kylling, kål, yoghurt og spicy nigella drysset over, og servér med fladbrød til.
Tip: Retten her tager lidt længere end normalt. Spring evt. fladbrød over, de er nice to have, men retten mætter også super meget uden.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kommentarer og forslag til opskriften