0
Frikadeller med grillede rødder i gedefriskost og brød

Frikadeller med grillede rødder i gedefriskost og brød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket svinekød 4-7%æg2løghvedemel
1 min.
Farsen

Pil og riv løget på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål sammen med kød, æg, 1/4 tsk. salt pr. person og 1 tsk. hvedemel pr. person. Bland farsen grundigt med et piskeris eller en håndmikser.

Lad farsen stå på køl, indtil den skal bruges.

rodfrugtmix i stavecitronfrisk gedeost
10 min.
Rodfrugter

Forvarm ovnen til 225 grader.

Spred rodfrugterne ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag rødderne i 15-20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Spred gedefriskosten ud på et fad. Anret rødderne henover, og pres citronsaft henover. 

20 min.
Deller

Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1/2 spsk. olie i ca. 3 min. på hver side.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Servér dellerne sammen med forfrugter og boller.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
29,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
45 g
heraf sukkerarter:
0,2 g
Kostfibre:
0 g
Protein:
39,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?