0

Dobbeltbagte kartofler med grillet peberfrugt, chili og revet ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt, bag dem møre ved 200 grader i 1 times tid og lad dem køle lidt af. Halver imens peberfrugterne, fjern stilk og kerner og gnid skindet med lidt olie. Grill dem med skindsiden opad under ovngrillen til skindet er sort, dæk dem til med film og lad dem hvile 10 min. hvorefter skindet let trækkes af. Halver kartoflerne på langs og skrab kødet forsigtigt ud i en skål uden at skallerne går i stykker. Hak hvidløget fint og skær peberfrugterne i små tern. Mos kartoflerne med en gaffel og rør hvidløg, peberfrugter, chili, æg, smør, mælk og ost i. Smag til med salt og peber og fyld blandingen tilbage i skallerne. Sæt kartoflerne i ovnen ved 210 grader i ca. 15 min. til de er gyldne. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).