0
Dukkah
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Krydderi
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Dette er min absolutte yndlingskrydderiblanding; dukkah - en fantastisk egyptisk krydderiblanding der kan peppe enhver jævnt kedelig ret op til nye højder! Er fantastisk sammen med skindstegte fisk, kylling, lam - ja sågar gris eller som drys på nær sagt hvad som helst! Sig det ikke til nogen men jeg kan godt finde på at drysse det over mit blødkogte æg søndag morgen ;-) 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Sådan laver du dukkah:

Sæt en solid jernpande på komfuret og varm den godt op.

Tilsæt fennikelfrø og rist dem i ca. 30 sekunder.

Tilsæt spidskommen og rist i yderligere 30 sekunder eller indtil de begynder at poppe.

Tilsæt peberkorn og korianderfrø og rist videre indtil de begynder at dufte. Pas hele tiden på det ikke brænder på - men kun bruner.

Hæld det hele i en skål eller morter sammen med paprika og salt

Reducer varmen til lav og kom nu sesamfrø, nigella frø og solsikkekerner på panden.

Rist videre mens du svinger panden eller rører deri.

Fortsæt indtil sesamfrø og solsikkekerner er gyldne.

Rist hasselnødderne i en 150 grader varm ovn i 12-15min.

Gnid derefter hasselnødder mellem håndfladerne for at få den brune hinde af - som kasseres.

Kom nu alt i en morter og knus det hele til et mellemfint granulat.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?