0

Durumpanerede søtunger på sauté af græskar, persillerod og squash med safransauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauté: Skrab kernerne ud af græskaret, skær kødet fri af skallen og skræl persillerødderne. Skær græskarkød, persillerødder og squash i små fine tern på ca. ½ cm3. Hak 1 skalotteløg og hvidløg fint og sauter dem i 2 spsk. smør. Kom persillerødderne ved og rist dem 2 min. inden græskar og squash kommes ved. Krydr med salt og peber og lad grøntsagerne sautere til de er møre.

Sauce: Hak 1 skalotteløg meget fint og sauter det i 1 tsk. smør. Drys hvedemelet henover og pisk halvdelen af fiskefonden i under kraftig piskning. Kom resten af fonden ved og kog det igennem et par minutter. Kom safran og creme fraiche ved, kog saucen op og smag til med salt og peber.

Fisk: Rør durummelet med lidt salt og peber og vend søtungerne heri. Smelt lige dele smør og olie sammen på en pande og steg tungerne gyldne, ca. 4 min. på hver side.

Kommentarer og forslag til opskriften