0

Durumristet slethvarfilet med chermoulasauce og lun salat af bagte jordskokker, ristede hasselnødder, granatæble og rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumsmel

Fremgangsmåde

Sauce: Kom grofthakket koriander og persille, pillede hvidløg, paprika, spidskommen, cayennepeber, 2 spsk. citronsaft og ½ tsk. salt i blenderen og sæt den i gang. Tilsæt ¾ dl olie i en tynd stråle og kør det sammen til en cremet, ensartet sauce og smag til.

Salat: Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i 1 cm tykke skiver. Vend dem med lidt olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Sæt dem i en 225 grader varm ovn og rist dem gyldne og møre, ca. 25 min. Kom hasselnødderne på en anden plade og rist dem med 7-10 min. til hinderne er sorte og krakelerede og nøddekernerne flot gyldne. Gnid hinderne af i et viskestykke og lad kerner køle af. Bank granatæblekernerne ud af skallen med en tung træske og fjern rester af de hvide hinder. Skyl rucolaen og slyng dem tør. Pisk 4 spsk. olie med 2 spsk. citronsaft, honning, allehånde, salt og peber og smag til. Bred rucolaen ud på et fladt fad og fordel de lune jordskokker ovenpå. Dryp dressingen over og drys med hele hasselnøddekerner og granatæblekerner. Server straks!

Fisk: Dup fiskefileterne tørre og vend dem i durrummel rørt med et godt nip salt og peber. Varm 3 spsk. olie og 1 spsk. smør op på panden og steg fileterne gyldne og møre på begge sider deri.

Server retten med en couscoussalat eller ovnbagte kartoffelklodser og grillede grøntsager (fx aubergine, squash og peberfrugt) til – eller bare med godt fladbrød til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?