Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær peberfrugten og løgene i mundrette stykker og spred ud på bagepladen.
Vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med krydderiblandingen, salt og peber.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Riv halvdelen af hvidløget ned i en skål og rør det sammen med creme frisken. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Kom kødet i en skål, bland det godt sammen med srirachaen (pas på med mængden - den er stærk!), og riv resten af hvidløget ned i. Krydr med salt og peber.
Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i 2-3 minutter under omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet gennemstegt.
Smag til med salt og peber.
Lun pandekagerne i ovnen eller på panden som angivet på pakken.
Byg dine tortillas med kødet, de bagte grøntsager og creme friskdressingen.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()