0
Durumstegt mørksej med marineret salat og hjemmelavede brødcroutoner

Durumstegt mørksej med marineret salat og hjemmelavede brødcroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hjemmelavede brødcroutoner: Skær 8 tynde brødskiver, dyp eller vend dem i olie og krydr med salt og peber. Bag dem på bagepapir i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min. (til de er gyldne og sprøde). Del skiverne i 2 trekanter og anret dem ovenpå salaten.

Salat: Salaten skæres i mindre stykker og blandes med hele blade af basilikum og persille samt peberfrugten, der er skåret i tynde strimler.

Dressing: Rør en dressing af cremefraiche, finthakket rødløg, salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Fisk: Skær fileten i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm. Krydr med salt og peber og vend fisken i durumhvedemel. Stykkerne steges i olie på en pande i ca. 5-6 min. (til de er gyldne og sprøde).

Server sammen med nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,