0

Durumstegt sild med braisseret ratatouille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ratatouille: Løg, squash, peberfrugter, aubergine og hvidløg skæres i grove tern og sauteres i en gryde i lidt olie. Tilsæt rødvinseddike, sukker, laurbær og tomatkoncentrat. Giv det et hurtigt opkog og lad det simre ved svagt blus i ca. 20 min. ved omrøring. Smag til med salt, peber og evt. sukker.

Sildefiletterne: Skylles og duppes tørre. Hvis der sidder en rygfinne på silden, skal denne klippes af. Smør filetterne på kødsiden med lidt dijonsennep, og læg et par små dildkviste på. Krydr med salt og peber, og filetterne foldes sammen på langs; så de kommer til at ligne "en hel sild" igen. Det er ikke nødvendigt at lukke med kødnål el.lign.

Vend filetterne i durummel (hvedemel eller rugmel kan også benyttes). Steg filetterne på panden i en blanding af smør og olie. Sildefiletterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme. Under stegningen krydres begge skindsider med både salt og peber.

Server retten med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften