Pandestegte bøffer med grove kålstykker smagt til med æble og løg i bittesmå tern med æbleeddike og karse. Godt med kogte kartofler duttet med en klat enebærsmør.
Enebærsmør: Hak enebærrene fint med en kniv, og rør dem med smør og peber, til smørret er luftigt. Anret smørret i en lille skål.
Kål med æblesalsa: Skær æblerne i meget små tern, og hak løget fint. Bland æble og løg med olie, æbleeddike og ½ bakke klippet karse, og smag til med salt og peber.
Bryd kålbladene i grove stykker med hænderne. Dryp æblesalsaen over kålen. Drys med resten af karsen over salaten.
Dyremedaljoner: Varm olie eller smør op på en pande. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle, hvis de er fugtige. Brun kødet ved høj varme i kort tid på begge sider, skru ned for varmen, og steg bøfferne endnu 1-2 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke de er. De skal være røde, ellers bliver de tørre og leveragtige i konsistensen. Krydr med salt og peber.
Servér bøfferne med kålen og kogte kartofler med enebærsmør.
VILDT af Christine Bille og Trine Krebs
85 opskrifter på lækre retter med vildt. Med stemningsfulde fotos og enkle opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden - og så er det ikke så vigtigt om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt i supermarkedet (eller hos Skagenfood).
Se flere opskrifter med vildt i bogen ”VILDT” som koster vejl. 299,95 kr. Den kan købes i boghandlere landet over - samt lige HER
Kundekommentarer ()