0

Dyreryg med baconbønner og æbler med ribsgele

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sovs:

1 liter fløde bringes i let kog, sammen med 1 stor spsk. ribsgele og lidt kirsebærvin. Dernæst monteres sovsen med lidt smør og smages til med salt og peber. Til slut jævnes sovsen, og du kan vælge at bruge kulør.

Dyreryg:

Der snittes ned langs rygbenet på den afpudsede ryg, snittet fyldes med kryddersmør (bestående af salt, peber og smør). Dernæst krydres ryggen med salt, peber og knuste enebær. De to løg skæres i både og lægges i en bradepande og dyreryggen placeres ovenpå løgene.

Ryggen dækkes med bacon, og brunes i 15 min ved 250 grader. Efter 15 min. hælder du 2 dl vildtbouillon i bradepanden og rygges "smøres" med flødesovsen. Dernæst steger kødet videre i ovnen i 2 timer ved 160 grader - for hver 20 min. "smører" du igen ryggen med flødesovsen.

Når de to timer er gået, tager du dyreryggen op af bradepanden og lader den hvile under folie og et håndklæde.

Bradepandens indhold sies og kommes i gryde, flødesovsen sies også og kommes i samme gryde. Dernæst tilsættes det sidste af fløden, der smages til med ribsgele, salt og peber. Sovsen jævnes og du putter et par tern god, mørk chokolade i sovsen til sidst.

Anretning:

Baconen fjernes fra ryggen og skæres i halve stykker og serveres sammen med kødet som tilbehør.

Tilbehørsforslag:

Baconbønner (let kogte bønner, omviklet 2 og 2 med bacon og stegt sprøde på panden) - kan laves i god tid og varmes 10 min i ovnen inden servering.

Waldorfsalat er et klassisk vildttilbehør

Halve kogte æbler med ribsgele

Brunede kartofler

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?