0

Dyreryg med mandel/rosmarin/bacontopping, tomat/olivensauce og flødebagte rodfrugter (6-8 pers.)

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rodfrugter: Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i tynde skiver. Rens porrerne og snit dem og hvidløgene i tynde skiver. Vend det hele sammen med salt og peber i et ovnfast fad og hæld fløden over. Bag i en 175 grader varm ovn i 35-45 min. til grøntsagerne er møre og fløden er tyknet.

Ryg: Start med at lave toppingen: Hak pillede hvidløg, plukket rosmarin og mandler fint, skær baconen i 3 mm tynde stykker på tværs af skiverne og bland det hele sammen med brødkrummer og smeltet smør. Løsn kødet let fra ryggen ved at ridse langs rygbenet på begge sider til du når ned til ribbenene - skær tæt til benet, så der ikke spildes noget kød - og rids fedtlaget. Gnid overfladen med olie, krydr med lidt salt og peber og tryk toppingen godt fast på kødet. Læg ryggen i en passende bradepande og læg tomaterne til saucen i - de skal være skåret i kvarte. Sæt bradepanden i en 225 grader varm ovn, skru straks ovnen ned til 175 grader og lad ryggen stege i 20-35 min. (afhængig af tykkelse) - fileten skal give efter ved et let tryk. Tag bradepanden ud, læg ryggen i et lunt fad og lad den hvile tildækket i 20 min.

Ved servering: Skær fileterne fri af benet og skær kødet i 1 cm tykke skiver.

Sauce: Purer tomaterne fra bradepanden igennem en sigte ned i en kasserolle. Tilsæt fond og finthakkede oliven og lad det simre til det er kogt ind til en kraftig sauce. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Server sammen med små ovnristede kartofler, en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?